Najczęstsze pytania
  • Najczęstsze pytania
  • Ogólne
  • Rejestracja i Logowanie
  • Prywatność
  • Profil, Zdjęcia i Wideo
  • Odkryj
  • Wyszukiwanie
  • Czat
  • Płatności
  • Ciasteczka
  • Ustawienia
  • Bezpieczeństwo i Nadużycia
  • Aplikacje i Strona Mobilna
  • Co jest na Ablo?
  • Twoo Na Żywo
  • Skontaktuj się z nami

Najczęstsze pytania

Oto lista pytań najczęściej zadawanych przez nowych użytkowników na Twoo.

  • Jak zmienić ilość otrzymywanych powiadomień mailowych?

    Powiadomienia email są wysyłane na Twój adres email aby powiadomić Cię kiedy ktoś Cię odwiedzi, masz nową wiadomość, nowe dopasowanie... Możesz wybrać czy chcesz je otrzymywać, czy nie. Zależy to od Ciebie, ale pamiętaj: jeśli Twoje dopasowanie odwiedzi Twój profil warto być o tym poinformowanym natychmiast, prawda?
    Możesz w każdej chwili zmienić ustawienia powiadomień email w swoich Ustawieniach. Kliknij ikonkę ołówka obok 'Ustawienia powiadomień' i wybierz, które powiadomienia chcesz otrzymywać. Nie zapomnij zapisać zmian!

  • Chcę zmienić rok urodzenia

    Ze względów bezpieczeństwa możesz zmienić datę urodzenia tylko raz. Jeśli jest błędna i nie możesz jej samodzielnie zmienić, skontaktuj się z Działem Pomocy. Przygotuj skan dokumentu tożsamości, żebyśmy mogli poprawić ten błąd za Ciebie.

  • Jak mogę blokować użytkowników?

    Na wszystkich profilach i we wszystkich wiadomościach znajduje się link 'Blok', który widoczny jest po kliknięciu trzech kropek w kółku lub flagi po prawej. Zablokowani użytkownicy nie mogą się z Tobą kontaktować ani Cię odwiedzać. Nie zobaczysz ich w Odkryj ani w wynikach wyszukiwania.
    Możesz też zgłosić nadużycie klikając 'Zgłoś nadużycie' na profilu użytkownika lub w jego/jej prywatnej wiadomości. Jeśli chcesz zgłosić kogoś, kogo nie widzisz już w swojej skrzynce odbiorczej możesz skontaktować się z nami przesyłając nam wszystkie informacje pomocne w odnalezieniu tej osoby. Sprawdzimy to, ale może to zająć trochę dłużej niż w przypadku bezpośredniego zgłoszenia opisanego wyżej.

  • Jak mogę zmienić swoje preferencje?

    Aby zmienić swoje preferencje, wejdź na swoją stronę profilową lub zmień filtr wyszukiwania.

  • Nie pamiętam hasła. Co robić?

    Kliknij na 'Nie pamiętasz hasła?' na stronie logowania i postępuj zgodnie z instrukcjami.

  • Jaka jest różnica między zdjęciem profilowym, publicznym a prywatnym?

    Zdjęcie profilowe musi pokazywać Twoją twarz w wyraźny i rozpoznawalny sposób.
    Do folderu publicznego możesz dodać wszystkie inne zdjęcia, którymi chcesz się podzielić, z wyjątkiem nagości (nagie pośladki, biust…)
    Zdjęcia, które zawierają nagość lub są zbyt erotyczne powinny znajdować się w Twoim zbiorze zdjęć prywatnych. Pamiętaj, że nawet do folderu zdjęć prywatnych na Twoo nie możesz dodawać zdjęć obrazujących wyraźną nagość (genitalia, odbyt...) lub akty seksualne.
    Nasi moderatorzy mogą przenieść zdjęcia z jednego folderu do innego, lub zablokować zdjęcie, jeśli nie spełnia ono naszych Warunków Użytkowania.

  • Jak usunąć zdjęcie lub wideo?

    Wejdź na swój Profil i kliknij na zdjęcie lub wideo, które chcesz usunąć. Kliknij trzy kropki na dole i wybierz 'Usuń'. Pamiętaj: usunięte posty nie mogą zostać przywrócone.

  • Jak usunąć konto?

    Na pewno chcesz nas opuścić? Będziemy tęsknić!

    Jeśli na pewno chcesz usunąć swoje konto, wejdź w Ustawienia i wybierz Edytuj w sekcji Konto. Następnie wybierz 'Usuń konto' i postępuj zgodnie z instrukcjami.